Followers

Tuesday, 1 May 2012

Ok bah genius tapi kerja kawal lalu lintas

Siang tadi terbaca tentang pekerjaan lelaki genius di akhbar metro online. Wah, kawal lalulintas saja kerja dia. Gelaran doktor, tapi kerja kawal lalulintas. Sedangkan mengikut dalam akbar ini, lelaki ini mempunyai 11 ijazah universiti. Boleh bertutur dengan lancar 5 bahasa. Lelaki ini bernama Dr Bruce Berry dan antara
orang paling pintar di Britain, bekerja sebagai pengawal lalu lintas di sebuah sekolah. Ini kali lah. Kalau saya la sepintar dia
.Hahahaha.
Tapi pendirian begini boleh jadi contoh para lepasan universiti,atau graduan menganggur serta pencari kerja. Jangan kita memilih kerja. Yang penting halal bah kan. Ok bah kerja jawatan rendah. Biar langkah demi langkah untuk membina empayar sendiri. Buat apa nak malu dengan kerja halal. Penting dapat sedikit dari tak ada dapat langsung. Takkan sanggup nak ikat perut sebab malu nak kerja gaji rendah. Biar gaji rendah asal ada kerja. Nanti masa sudah ada kerja, sambil itu cari kerja lain yang di idamkan. Jangan jadi macam Mat Jenin. Anggan-anggan saja lebih. Ok bah kerja jadi kuli sahaja pun. Dari memerap di rumah. Sayang bah itu masa.

13 comments:

  1. graduan2 sekarang,
    memilih kerja.
    padahal pointer tak berapa okay pon.
    huhu.
    :)

    ReplyDelete
  2. Chemay.. Tu kena ubh pndrian 2. Kena bijak brfkr. Pgalaman juga bh kn keja apa pun yang pentg halal dan sah di sisi undang undang.

    ReplyDelete
  3. iya bah..lps ni mau keja di mekdi..ndak jua tebuang masa :)

    ReplyDelete
  4. Suterakasih: saya sukung. Penting kerja.Dan pengalaman juga bah tu. Kan.

    ReplyDelete
  5. wah,,,memang langsung x memilih kerja...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azee Hana: ya btl tu azee. Kita kena pandang positif tentang apa pun kerja.Penting sah d sisi undang undang dan halal.

      Delete
  6. memilih hanya membuat kita merasa rugi bro^^

    #skdr pndgan,lebih baik buang word vertifacation tu,menyusahkn orang nak drop komen^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Woofer Storm:Ya bro. Ada vertifacation ka bro. Seting mana mau ubh tu bro. Saya tak perasan tu aktif.

      Delete
  7. Pelangi sepi, saya sukung pndirian kmu. He2.

    ReplyDelete
  8. yup i agree with that! hehe.. wah dia ni memang betul-betul mau mula dari bawa.. wow 11 ijazah?? rasa-rasanya berapa umur dia ya? genius betul.. !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik kay jue. Ikt d metro online, tak silap saya 70.He2.. Cuba buat carian "Dr
      Bruce Berry hmetro" ada gmbr 2 di metro. Cuma tak copy. Biasa. Takut di cop pirate picture atau lanun gambar skang.He2.

      Delete

Terima kasih atas komen anda.

Sponsored Links