Followers

Thursday, 31 May 2012

Ok Bah coret tentang filem gerimis mengundang

"Gerimis mengundang".. Tajuk ceritanya.  Bosan tak ada idea menulis entry tadi. Then saya baca surat khabar. Waktu itu, lembaran surat khabar, aku buka satu demi satu.( macam tulis diari luahan pula.Hehehe) ok bah masa baca newspaper tadi, terbaca satu iklan filem yang di tayangkan di pawagam sekarang(31.05.2012). Iaitu bertajuk "gerimis mengundang".
Filem baru dah ada, filem "ombak rindu" pun belum saya tonton full story lagi.. Takpe dengar nama jeh lah dulu. Siapa tahu dapat beli yang original di lain waktu . Ada saya cuba cari di wikipedia, mana tahu ada coretan panjang tentang atau berkaitan jalan cerita gerimis mengundang. Tapi mungkin lagi best jika dapat tonton filemnya. Boleh tengok berulang kali. Ok sesiapa dah tengok kedua-duanya filem itu kongsilah kat entry ini ye. Ok bah coret tentang 'gerimis mengundang'. Kita bagi sokongan filem tempatan bah kan.

24 comments:

  1. Saya udah lama tak tengok wayang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. JunAina, :) Saya pun jarang menonton wayang di pawagam ni sekarang. Serupa lah kita mungkin ni. :)

      Delete
  2. tggu donlod jew nnti.. hehe.. cni xde cinema..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi kalau dapat tengok d pawagam kan best juga. Screen besar. :)

      Delete
  3. eh? gerimis mengundang? xpenah dgr la pulak..hihi sape pelakonnya? tp kalo ombak rindu sy ade tengok, xbest sgt lah..=(

    ReplyDelete
  4. Dia tulis kira watak utama Kamal Adli dan Olivia jensen. Ya? Sa belum tengok full story ombak rindu lagi. :)

    ReplyDelete
  5. ombak rindu dah tgok..xsampai stengah lagi critanya...saya dah tido..my bad..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Tak juga ka termimpi masuk dalam babak ombak rindu..?

      Delete
  6. ooo ada filem baru ek.. gerimis mengundang.. kalau ada masa boleh la tgk nnti.. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farhan begini lah alkisahnya dari iklan dekat surat khabar.. :). Tapi tajuk ni macam pernah dengar saja. Macam tajuk lagu... :).

      Delete
  7. blom tgh lg filem tu..nnti klo awak jumpe cd nya..share la kisahnya k
    follower ke 66

    ReplyDelete
    Replies
    1. yumida... saya jarang sebenarnya beli cd ni... Tu banyak filem saya da ketinggalan.. :) Mungkin yumida lagi awal ni dpat tengok nanti dari saya.. Maybe @ mungkin.... :)

      Delete
  8. ombak rindu saya dah tgk... pendapat saya biasa shj.. saya prefer novel ombak rindu tu sendiri lagi best ! novel tu baca smpai byk kali pun x jemu... hehe.. *filem mane nk sama.. ye x? haha*

    gerimis mengundang nyanyian kumpulan slam.. lama giler lagu tu.. klu x salah saya, lagu tu top masa saya form 2 tahun 1997.. movie dia? saya belum nonton lagi bah...:)) *lagu gerimis mengundang sgt best!*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lilyy. Ya, sebab mungkin imaginasi kita bermain sendirian dengn buku,berbanding dengan tengok filem, bunyi yang kurang elok, sudut pengambilan filem dan macam macm lagi bagi saya mungkin bisa mengganggu imaginasi. Ya tu la macam pernah dengar tajuk ne. :)

      Delete
  9. huhu.. sama la kita tak sempat lagi mau tgk dua2 filem tu lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Cik kak jue, tak apa. Mana tau keluar astro atau tv biasa satu waktu nanti yang kebetulan waktu kita tonton tv.

      Delete
  10. tak tgk lagi filem tapi masa bulan april (pertengahan) ada lihat bena di tepi2 jalan semasa sya di Sabah sana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. Banner? Wah, iklan juga tu kan. He2
      Nanti kalau dah tengok, da kesempatan dan share la di sini tentang gerimis mengundang. :)

      Delete
  11. Thank for stopping by my blog.

    Have a great weekend.

    ReplyDelete
    Replies
    1. You are welcome. HaVe a great weekend too medeia sharif

      Delete
  12. OK Bah...
    CiM peminat filem melayu. Minggu lepas tengok Hoore Hoore, tapi malangnya dlm panggung hanya ada baper ketul jewr

    Hv a great weeken Bah

    * dah penah smpi Sabah *

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cinta
      misteri, ye?
      Kurang
      sambutan
      waktu itu mungkin..
      Saya belum tengok full story hore hore juga ne..Macam
      ceritanya?
      Hehe.
      *welcome
      to sabah*
      oya selamat berhujung minggu. :)

      Delete
  13. suda ada filem ekk? saya peminat zamani..hehehe :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berdasarkan iklan begitulah tajuknya.. :)
      hehe. Wah peminat zamani lah ni nana bambam. :)

      Delete

Terima kasih atas komen anda.

Sponsored Links